Ágyi poloska irtás

Hívjon minket bizalommal: +36/30-900-3346!

Budapesten és Pest megyében akár azonnali kiszállással!

Ágyi Poloska

Az ágyi poloska világszerte ismert, rejtett életmódú vérszívó. A testfelületen élősködő vérszívó ízeltlábúak az embert táplálkozás céljából keresik fel. Ártalmuk elsősorban abból ered, hogy a rovarok nyálmirigyének véralvadásgátló, értágító és viszketést kiváltó anyagokat tartalmazó váladéka az emberi szervezetbe jutva bőrizgalmat, duzzanatot és gyulladást okoz.

Életmódjuk:

Az ágyi poloska 4-8 mm hosszú, rozsdabarna színű, szárnyatlan rovar, melynek lábain karmok és tapadókorongok találhatók. A nőstény 1-2 évig él, melynek során ivaréretté válása után, minden nap, 2-5 petét rak, melyeket búvóhelye talapzatára ragaszt. Egy poloska ivadékainak száma évente akár 4000 is lehet, amely évi 3-4 nemzedéket jelent. A poloskák lárváinak a fejlődéshez vérre van szükségük, így a teljes kifejlődés ideje, nyáron általában 60 nap. Ha nem jutnak vérhez, fejlődésük leáll. Hidegben az éhezést jól tűri, szobahőmérsékleten táplálék nélkül 2-3 hónapig marad életben. Leggyakrabban a nyak-, boka- és csuklótájékon szív vért, a viszketés azonban csak órákkal a poloskacsípés után jelentkezik. A poloskát természete egy adott helyhez köti és amennyiben életfeltételei zavartalanok, azt nem szívesen hagyja el.

Döntően passzív módon terjed, azaz általában használati tárgyakkal, csomagokkal hurcolják be, ezért megelőző kártevőirtásra nincs lehetőség. Az irtás előtt minden esetben fontos kétséget kizáróan megbizonyosodni arról, hogy tényleg ágyi poloskáról van szó, mert az ágyi poloska irtása igen körülményes és költséges is, főként zsúfolt hálószobákban.

Az ágyi poloska irtásának menete: